reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Coca-Cola Hellenic z Česka stáhne 700 milionů

16:50, 31. 7. 2013

Jeden z největších inzerentů v segmentu nealholických nápojů, koncern Coca-Cola Hellenic (součást skupiny The Coca-Cola Company), se rozhodl z Česka stáhnout přebytečnou finanční prostředky.

Valná hromada dceřiné firmy Coca-Cola HBC Česká republika před několika dny rozhodla o snížení základního kapitálu o 700 milionů na 1,87 miliardy korun. "Ke snížení došlo v důsledku optimalizace kapitálové struktury, ale je hlavně odrazem toho, že jsme vybudovali stabilní podnikání, které je z dlouhodobého pohledu schopno zajistit další rozvoj z vlastních zdrojů," uvedl ředitel pro vnější vztahy Milan Luzum.

Coca-Cola HBC patří do skupiny Coca-Cola Hellenic, kterou z 23 procent vlastní The Coca-Cola Company, z 23 procent Kar-Tess Holding a zbytek je obchodován na burzách v Athénách, Londýně a v New Yorku. Coca-Cola HBC ČR podle naposledy zveřejněných dat za rok 2011 dosáhla zisku 212 milionů a tržeb okolo šesti miliard korun. Firma podle monitorovací agentury Admosphere kupříkladu od května do srpna 2011 investovala do reklamy celkem 159 milionů korun (ceníkové ceny), čímž se stala druhým největším zadavatelem mezi výrobci nealkoholických nápojů.