reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Dvojka Nova chce dobýt pozice zpět přívalem seriálů

17:41, 1. 8. 2013
Televize Aleš Borovan

Nepříznivý vývoj reklamních příjmů za první polovinu letošního roku vyburcoval skupinu Nova k velkému programovému šturmování pro podzimní schéma.

To se sice vyznačuje minimem skutečných novinek, zato masivní sázkou na seriály. Televizní série obsadí hned pět večerů Nova Group z celkových sedmi v týdnu: třetí řada Gymplu (pondělí, středa), Ordinace v růžové zahradě (úterý, čtvrtek) a relativní novinka Doktoři z Počátků (neděle).

Nabídku doplní podvečerní pokračování Ulice a sitcom Pan Máma s Milanem Šteindlerem (screenshot), který se evidentně inspiruje sérií BBC MRs. Brown´s Boys (2011). O této inspiraci, která vychází ze specifické britské kabaretní tradice a z road show irského herce Brendana O´Carrolla, se na Nově uvažuje již od roku 2011. Solidní investice do vlastní tvorby v prime time pak doplní obnovená Výměna manželek, která obsadí páteční večer.

Seriálová záplava je namířena proti masivní primácké nabídce (Česko Slovensko má talent, noví Vyvolení, Vaří celé Česko, panelová show Leoše Mareše QI, polodokumentární Křižovatky života, Cesty domů, Show Jana Krause, Partička) na přepínači diváka však bude bojovat s další seriálovou smrští, kterou připravuje Česká televize. Ta již ohlásila, že na podzim bude vysílat těžkotonážní kalibr Sanitka 2, České století nebo velmi slibný Cirkus Bukowsky.