reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

O ředitelský flek v rozhlasu má zájem 43 manažerů

12:39, 2. 8. 2013
Rádia Aleš Borovan

O několik míst nových regionálních manažerů v Českém rozhlasu je celkem slušný zájem.

Podle informací Borovan.cz se do výběrových řízení přihlásilo celkem 43 manažerů nejrůznější kvality - od evidentních outsiderů až po lidi s pracovní zkušeností z ČRo. Nová místa vznikla redukcí dosavadních ředitelských míst regionálních studií. Ředitel rozhlasu Peter Duhan (foto) rozhodl, že vždy dvě studia ze sousedních regionů bude nyní řídit jeden nový manažer. Do tendru se podle očekávání přihlásili všichni vyhození ředitelé regionálních studií (podle info Borovan.cz například Jiří Kánský, Martin Kolovratník, Pavel Hekela atd.).

V současné době probíhají pohovory zájemců s výběrovými komisemi. Ty určí vždy tři kandidáty na jedno místo. Konečné slovo pak bude mít ředitel Duhan. Noví manažeři by měli fungovat od 1. října, funkční období bude trvat pět let.

Rozhlas má momentálně 11 regionálních studií. Manažersky propojit by se měly kupříkladu Pardubice a Hradec Králové, České Budějovice a Vysočina nebo Olomouc a Ostrava. Někde již tyto řídící jednotky vznikly: ČRo Sever pokrývá Ústecko a Liberecko, ČRo Plzeň se zaměřuje i na Karlovarsko, brněnské studio vysílá i pro Zlínsko.