reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Na ředitelský post Českého rozhlasu v Ostravě aspiruje Bednářová

17:36, 8. 8. 2013
Rádia Aleš Borovan

Rozdělování ředitelských fleků v regionálních studiích Českého rozhlasu láká známá mediální jména.

Podle dvou nezávislých zdrojů Borovan.cz o místo manažera dvou propojených regionů Ostrava a Olomouc má zájem Šárka Bednářová. Ta dříve pracovala dlouhé roky jako moderátorka v ostravském studiu České televize. Před rokem se s ní rozloučil ředitel zpravodajství ČT Zdeněk Šámal v rámci přípravy nové koncepce regionálního zpravodajství.

Šéf rozhlasu Peter Duhan letos vypsal výběrová řízení na nové ředitele regionálních studií, kteří by měli pod sebou vždy dvě oblasti. Celkem se mu přihlásilo 43 zájemců. Prvním sítem jsou výběrové komise, které určí vždy tři kandidáty na jedno místo. Z těch pak podle své libovůle vybere Duhan. Podle neověřených informací se Bednářová měla dostat mezi "trojku" v Ostravě/Olomouci.

Bednářová je často spojována s místopředsedou poslanecké sněmovny Lubomírem Zaorálkem (ČSSD). V roce 2002 ji dokonce tehdejší šéfredaktor ostravského studia ČT Petr Bohuš stáhl z obrazovky - právě kvůli údajným častým telefonátům se Zaorálkem. V lednu 2003 se Bednářová k moderování v ČT vrátila.