reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Regionální ředitelé ČRo: Duhan navrhne Levého a Knotka

17:51, 27. 8. 2013
Rádia Aleš Borovan

Ostře sledované tendry na nové šéfy propojených regionálních studií Českého rozhlasu, které ředitel Peter Duhan vyhlásil před prázdninami, se blíží svému rozuzlení.

Ve středu 28. srpna Duhan předstoupí před Radu Českého rozhlasu s návrhy kandidátů. Borovan.cz získal první informace o jménech, které Duhan navrhne a o kterých budou radní jednat a schvalovat je. Pro manažersky propojené studia Plzeň a Karlovy Vary by mělo padnout jméno dosavadního šéfa Plzně Zdeňka Levého (foto), u Ústí nad Labem - Liberec (ČRo Sever) by Duhan měl navrhnout současného ředitele Milana Knotka.

Naopak novinka by se měla týkat propojených regionů Brno - Zlín. Tady by mělo podle zdrojů Borovan.cz zaznít jméno dosavadního šéfredaktora Dvojky ČRo Jaromíra Ostrého. "Nemohu to potvrdit, ani vyvrátit. No comment," reagoval Ostrý. Nové jméno by měla dostat i propojená studia ČRo Ostrava - Olomouc.  

Tendr byl vyhlášen i pro Pardubice - Hradec Králové a České Budějovice - Vysočina. Celkem se do tendrů přihlásilo 43 zájemců. Oficiálním cílem nového uspořádání je úspora finančních prostředků a vytvoření nové regionální sítě (národní okruh). Nově jmenovaní ředitelé nastoupí do funkcí k 1. říjnu.