reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Spolumajitel Uloz.to spouští prodej hudby pro menší a střední kapely

14:04, 9. 9. 2013
Hudba Internet Aleš Borovan

Spolumajitel downloadovacího serveru Uloz.to, který je pořádným trnem v oku gramofonového nebo filmového průmyslu, rozjíždí vlastní byznys s hudbou.

Společnost Root Media dnes spustila web Vivala.cz, který chce za příznivý peníz prodávat digitální alba kapel bez možnosti dosáhnout na kontrakt s velkým labelem. Cena jednoho digitálního alba by se měla pohybovat mezi 70 až 140 korunami. Podle zástupců serveru by cca 90 procent z výsledné částky mělo zůstat umělcům, zbytek připadne na transakční náklady. Pro srovnání: z běžné distribuce (CD, iTunes) kapely v průměru získají 12 až 13 procent.

Vivala.cz rovněž nabídne streaming hudby v nižší kvalitě zdarma nebo možnost crowdfundingové podpory jednotlivých desek ze strany fanoušků.

Majitelem Root Media, je podnikatel Jan Karabina. Ten současně vlastní 50 procent ve firmě Nodus Technologies, která provozuje Uloz.to (druhým polovičním majitelem Stanislav Pacan). Na projektu Vivala.cz Karabina spolupracuje s Bandzone.cz a Ochranným svazem autorským.