reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Rádia Hey prohloubila Zachovu ztrátu o více než 20 milionů

12:23, 10. 9. 2013

Účet za ztrátová rádia Hey pro miliardáře Ivana Zacha (spolumajitel televize Prima) narostl o další miliony korun.

Skupina pěti rádií Hey - Radio Hey BrnoRadio Hey PrahaRadio Hey Profil, severomoravské Radio Hey a Radio Hey Čechy - v loňském roce prodělala celkem 21 milionů korun. Kumulovaná ztráta Hey Média do konce roku 2012 tak pro Zacha a tehdejšího spolumajitele Radima Pařízka vyskočila na 120 milionů korun. Pozitivní trend skupina zaznamenala jen v oblasti tržeb, které vyrostly o čtyři miliony na 46 milionů korun.

Zvrat v prodělcích Zachova rádiového segmentu by měla přinést akvizice konkurenční rádiové skupiny Radio Invetments a MII Praha na přelomu letošního roku a budování jedné společné rádiové skupiny Radio United. Zach nakoupil rádia ze sítě KissRadio CountryRadio Beat, Radio 1 a Spin za částku mezi 140 až 160 miliony korun. Získal tak solidně vydělávající mediální seskupení, které jen za rok 2012 přineslo vlastníkům zisk ve výši přes 13 milionů korun (v roce 2011 - 16 milionů).

Všechna Zachova rádia a příslušná mediazastupitelství pak byla v průběhu letošního roku převedena do dvou firem Radio Group Broadcasting a Radio Group Services. Součástí procesu bylo i vytěsnění minoritního majitele Pařízka, který vlastnil v Hey skoro 18 procent. Zach by měl v této souvislosti Pařízkovi vyplatit přes pět milionů korun.