reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Time Warner si znova proklepávají Novu a CME

14:05, 11. 9. 2013
Televize Aleš Borovan

Vrcholoví manažeři CME a CET 21, kteří si v půlce srpna trochu vydechli po ohlášeném odchodu Adriana Sarbua, ještě nemají definitivně vyhráno.

Představenstvo CME, ve kterém má hlavní slovo zábavní obr Time Warner, podle informací Borovan.cz nařídilo další hloubkový audit a kontrolu hospodaření bermudské skupiny. Tento úkol dostali na starosti zahraniční zástupci konzultantské společnosti McKinsey (board chytře nesáhl po tuzemských pracovnících firmy). Cíl operace je evidentní: "úklid" po Sarbuovi. 

V hledáčku vlčáků Time Warner se mimo jiné ocitli i jednatelé CET 21. Těmi jsou momentálně Anthony Chhoy, ředitel Novy Jan Andruško a David Sturgeon. Jednatelem firmy byl v předchozích letech i samotný Sarbu, ten se však lišácky stáhl v dubnu 2012.

Time Warner nyní vlastní 49,8 procenta v bermudské CME. Jedním z důvodů, proč zatím nesáhl po majoritním podílu, je obava ze začlenění rozsáhlého dluhu CME (nyní skoro 800 milionů dolarů) do svého účetnictví. Hlavním hybatelem dějů v bermudské skupině se Time Warner stal po 18. červnu 2013, kdy vypršela jeho dohoda s Ronaldem Lauderem o zastupování při výkonu hlasovacích práv.