reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Producenti Šlajer a Bílek dokončili pracovní rozchod

17:47, 12. 9. 2013
Televize Film Aleš Borovan

Dlouholeté filmové a televizní producentské duo Vratislav Šlajer (na fotce vlevo) a Petr Bílek, které stálo za řadou významných showbyznysových projektů, je již definitivně minulostí.

Oba získali stoprocentní podíl ve "své" producentské firmě - Šlajer v Bionaut a Bílek ve Filmbrigade. Doposud se na vlastnictví obou společností každý z nich podílel 50 procenty. Šlajer a Bílek se nyní věnují vlastním projektům: Bionaut pracuje na výrobě filmu Místa s rozpočtem cca 24 milionů korun, který volně navazuje na úspěšný film Radima Špačka Pouta. Premiéra je naplánována na první polovinu roku 2014. V pokročilém stadiu je i vývoj dětského seriálu Felix pro Českou televizi.

Filmbrigade zase až do listopadu 2013 pro ČT natáčí sedmidílnou sérii Clona. Seriál podle scénáře Marka Epsteina režíruje Tomáš Řehořek. V hlavních rolích se představí Kryštof Hádek, Táňa Medvecká, Viktor Preiss a Vica Kerekes.

Dvojice Šlajer - Bílek má na kontě produkci televizních seriálů Letiště, Základka, Přešlapy a Zázraky života (všechno Prima). Bionaut navíc vyprodukoval celovečerní filmy Vendeta, Kdopak by se vlka bál, Silný kafe a Žralok v hlavě.