reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Nakladatelství BB/art vyneslo dvojici majitelů další miliony

13:30, 17. 9. 2013
Knihy Aleš Borovan

Středně velké nakladatelství BB/art představuje jednu z nadprůměrně výnosných investic v knižním průmyslu.

Podnik, který v roce 2003 založili a vlastní napůl Petr Vorasický a Martin Buchal, generuje stabilně vysoké výnosy něco nad 100 milionů (kromě nadprůměrných roků 2005 a 2007) a solidní zisky mezi šesti a 16 miliony korun. Výjimku nepředstavoval ani loňský rok: výnosy přes 102 milionů, zisk 8,5 milionu (meziroční nárůst o 2,5 milionu). Souhrnný zisk od vzniku firmy vyskočil za devět let na velmi slušných 87 milionů korun.

Firma od počátku sází na pestrý knižní sortiment: detektivky, literaturu faktu, thrillery, komiksy, romány pro muže a ženy, historickou a dětskou literaturu. K vysoce prodávaným titulům loňského roku patřily knihy Pěšky napříč Evropou (Nicholas Crane), Habíbí (Craig Thompson) nebo tituly Jacqueline Wilsonové (Miláčkové, Vzdušné zámky, Sama doma).

Součástí expanze firmy na trhu je i provozování vlastních kamenných prodejen Comicspoint s nabídkou knih a komiksových figurek (na fotce postavička z filmu Avatar) - loni otevřela třetí v pražském Palladiu (zbylé jsou na Praze 2 a 3).