reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Květnoví investoři do CME mohou inkasovat až stoprocentní zisk

11:29, 18. 9. 2013
Televize Aleš Borovan

I přes slabé výsledky na klíčových trzích v Rumunsku a v České republice a klesající konsolidovaná čísla se akcie bermudské CME  těší několikaměsíční přízni investorů.

Ti na firmu, potácející se v hlubokých dluzích a vykazující stamilionové ztráty (oboje v dolarech), začali opět sázet poté, co se jejím faktickým vládcem stal zábavní obr Time Warner. Ten od jara zahájil záchrannou operaci své investice: v květnu/červnu do firmy nalil skoro 300 milionů dolarů, v červnu převzal od zakladatele Ronalda Laudera hlasovací práva a v srpnu z vedení vytlačil dlouholetého prezidenta Adriana Sarbua.

Na to cena akcií zareagovala raketovým růstem - ještě 3. května se pohybovala na hladině 2,60 dolaru za kus, momentálně se nachází na 5,21 dolaru/kus. Kdo investoval na počátku května, může nyní inkasovat až 100procentní zisk. Tržní kapitalizace se z hodnot pod 300 milionů dolarů na počátku dubna vyhoupla na současných 700 milionů dolarů.

Stranou nezůstává ani další velký zahraniční investor do českých televizí, švédský koncern MTG, který vlastní polovinu Prima Group. Akcie MTG za posledních šest měsíců nabraly 16 procent, nyní se pohybují na úrovni 325 švédských korun (akcie B). Investoři ocenili rostoucí tržby a stabilní úroveň zisku podniku, mohutný příval reklamních peněz z České republiky plus expanzi na nové trhy.