reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Time Warner poslal do Česka dalších 50 milionů

16:27, 19. 9. 2013

Vedle úklidu v pražské centrále CME a na Nově se zábavní obr Time Warner věnuje i druhé rozsáhlé operaci v České republice.

Tou jsou tuzemské aktivity kabelové televize HBO. Seskupení firem HBO Netherlands Channels (na fotce její šéf Ondřej Zach) a HBO Netherlands Holdings v těchto dnech od zahraničního majitele dostalo dalších 51 milionů korun. Celkový objem investice se tak vyšplhal na 1,22 miliardy korun. Tyto dvě společnosti zajišťují vysílání tří programů do Nizozemska prostřednictvím optických sítí. Licence pro program HBO Netherlands, HBO 2 Netherlands a HBO 3 Netherlands drží HBO Netherlands Channels.

Time Warner v uplynulých týdnech fakticky převzal vládu nad CME, ve které papírově drží 49,8 procenta. V polovině června vypršela jeho dohoda o výkonu hlasovacích práv se zakladatelem bermudské skupiny Ronaldem Lauderem, v srpnu pak z vedení firmy vytlačil Adriana Sarbua, kterého nahradili dva CEO Michael Del Nin a Christoph Mainusch. V těchto týdnech rovněž v CME a CET 21 probíhá kontrola hospodaření, kterou provádějí zahraniční pracovníci konzultační firmy McKinsey.