reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Česká HBO bude pokračovat v milionových investicích do seriálů

15:10, 2. 10. 2013
Televize Aleš Borovan

Jedna z největších televizních společností, HBO Europe, bude pokračovat v nákladném programu výroby originálních seriálů (ať již vlastních nebo licencovaných), na který vynaložila a vynaloží desítky milionů korun.

V různém stádiu rozpracovanosti se nachází tři až čtyři seriálové tituly. Za pár týdnů, 4. listopadu, odstartuje druhá řada úspěšné série Terapie s Karlem Rodenem (foto) v hlavní role. Ochutnávka v podobě pěti dílů bude na HBO k dispozici zdarma již na konci října. Nová řada, kterou v barrandovských ateliérech vyráběla produkce Stillking Films, bude mít 35 dílů, o deset méně než první.

V současné době se rovněž dokončuje výroba licenční série V objetí (v originále When Shall We Kiss), kterou režíruje Jan Hřebejk. Třináctidílný seriál o "intimních problémech mužů a žen ze středních vrstev" pro HBO Europe vyrábí společnost Etamp Film Production. Děj se odehrává hlavně v exteriérech Prahy. Poslední klapka padne 19. listopadu. V hlavních rolích se představí Aňa Geislerová, Jiří Havelka, Lenka Krobotová nebo Radek Holub. Do vysílání by se V objetí mohlo dostat na podzim 2014. 

V developementu je rovněž další série, kterou pro českou HBO píše talentovaný scénárista Štěpán Hulík. Podle informací Borovan.cz má jít o detektivku ze současnosti. Ve hře je rovněž třetí řada Terapie, která v lokální verzi již byla natočena v USA a v Polsku. To by byla špatná zpráva pro programového ředitele České televize Milana Fridricha, který si na Terapii dlouho brousí zuby. Dokud však HBO Europe seriál vysílá nebo vyrábí, tak nechce prodat.