reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Support Lesbiens zvedli tržby nad čtyři miliony

13:05, 7. 10. 2013
Hudba Koncerty Aleš Borovan

Poprocková kapela Support Lesbiens dokázala v posledním roce existence staré sestavy po několikaletém pádu zvednout výkon skoro o 40 procent.

V roce 2012 tržby zastřešující stejnojmenné firmy stouply na 4,3 milionu korun. Ještě v roce 2007 byznys kolem kapely dokázal vygenerovat téměř devět milionů korun. Obchodní výsledek se oproti roku 2011 nezměnil - ztráta 200 tisíc korun. Podle obchodního rejstříku je majitelem společnosti kytarista Hynek Toman (50 procent, je i jednatelem) a rovněž někdejší zpěvák Kryštof Michal (50 procent).

Support Lesbiens se rozpadli loni na podzim, když došlo k rozkolu mezi Tomanem a zbytkem kapely uprostřed probíhajícího turné k poslední desce Homobot (Universal Music, 2011). Toman dal od té doby do kupy novou sestavu (foto), se kterou čerstvě nahrál novou desku Leave a Message 602303035. Album vydává manažerské a bookingové zastoupení kapely, společnost Vis-A-Vis Production, distribuci zajistí Supraphon. Deska bude od 29. října k dostání i na Google Play Music.

Kryštof s kolegy po odchodu ze SL založili novou kapelu Portless. Ta nyní vydává debutovou desku u Universal Music.