reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Festival Colours of Ostrava spadl do mírné ztráty

11:28, 18. 10. 2013
Koncerty Aleš Borovan

Historicky největší ročník letního festivalu Colours of Ostrava (nejen co se týká rozpočtu, ale i investice do umělců) nakonec skončil v mírném mínusu.

Rozpočet akce v roce 2012 vystoupal o 16 milionů na 60 milionů korun (nejvíce v historii akce). Celkový výsledek naopak klesl do mírné ztráty 600 tisíc korun (2011 - zisk 2,4 milionu). To není nic fatálního, majitelka festivalu Zlata Holušová již dříve uvedla, že občasné mírné prodělky jsou hrazeny z tučnějších let. Kumulativní výsledek za posledních pět let stále zůstává v plusu skoro 3,5 milionu korun. Návštěva akce dosáhla 31,5 tisíce diváků.

K největším hvězdám loňského ročníku Colours, který se poprvé odehrál v areálu Dolních Vítkovic, patřila zpěvačka Alanis Morissette (foto), Bobby McFerrin, Animal Collective, Infected Mushroom, Mogwai nebo Parov Stelar. Organizátoři již dříve uvedli, že přes 50 procent rozpočtu připadne právě na nákup kapel a interpretů. K dlouholetým partnerům festivalu patří Česká spořitelna, ArcelorMittal nebo ČEZ.