reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Čistky v CME se Time Warner pořádně prodražují

11:03, 21. 10. 2013
Televize Aleš Borovan

Vyčištění bermudské skupiny CME (majitel Novy) od bývalého managementu se pro zábavního obra Time Warner stává pořádně nákladným projektem.

V tuto chvíli se částka, vyplácená TW jako zlaté padáky propouštěných manažerů, pomalu blíží objemu 200 milionů korun. Nejvyšší odstupné dostane někdejší rumunský prezident CME Adrian Sarbu (foto), který má nárok na 5,4 milionu dolarů (v přepočtu cca 104 milionů korun).

Čerstvě vyhozený finanční ředitel David Sach si přijde na 33,45 milionu korun, výkonný viceprezident Anthony Chhoy by měl dostat 29,19 milionu korun. Další miliony jako odstupné míří k propuštěným šéfům Novy a Markízy Janu Andruškovi a Zuzaně Ťapákové.

Time Warner začali přebírat vládu v CME poté, co 18. června 2013 vypršela jejich dohoda se spolumajitelem Ronaldem Lauderem o zastupování při výkonu hlasovacích práv. V půli srpna se TW podařilo z vedení vytlačit Adriana Sarbua, o měsíc později do čela bermudské společnosti nastoupili dva manažeři, spjatí s globálním obrem, Michael Del NinChristoph Mainusch. TW v CME momentálně vlastní 49,8 procenta akcií.