reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Prima Group stále zůstává největší komerční televizí

11:10, 30. 10. 2013

Šéf FTV Prima Martin Konrád (na fotce vlevo) a jeho manažerský tým stále mohou snít svůj sladký sen. I na konci třetího kvartálu 2013 zůstává Prima Group měřeno tržbami největší komerční televizní skupinou v Česku.

Výkon Nova Group se stále nemůže vzpamatovat z nepovedené obchodní politiky na letošní rok. Čisté tržby CET 21 za prvních devět měsíců 2013 meziročně klesly o 1,3 miliardy korun (!!!) na 2,32 miliardy korun (přepočty podle příslušných kurzů ČNB). Prima Group za stejné období vygenerovala 2,5 miliardy korun tržeb.

Tím špatné zprávy pro akcionáře CME nekončí. Zatímco loni za tři kvartály Nova Group skončila v provozním zisku před úroky, zdaněním, odpisy a amortizací (OIBDA) ve výši 1,27 miliardy korun, letos je to prodělek 196 milionů korun. Strašidelný vývoj se nyní horko těžko snaží napravit nový manažerský tým CME a CET 21, dosazený faktickým vlastníkem, zábavním obrem Time Warner.

V půlce října se zástupcem ředitele Novy stal David Stogel (foto vpravo), někdejší programový ředitel CET 21. O měsíc dříve do čela CME nastoupili manažeři TW Michael Del Nin a Christoph Mainusch. Ti vystřídali Adriana Sarbua, kterého Time Warner vytlačili z vedení bermudské firmy na počátku srpna. Ředitel Novy Jan Andruško odchází na konci října.