Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Filmový portál ČSFD.cz bude koprodukovat dva filmy

07:56, 10. 11. 2013
Film Aleš Borovan

Největší český filmový portál ČSFD.cz, který vlastní Pomo Media Group Martina Pomothyho, expanduje do produkčního byznysu.

Stane se mediálním partnerem a koproducentem dvou filmů - Krásno Ondřeje Sokola a Zakázané uvolnění Jana Hřebejka. Oba snímky produkuje společnost love.Frame (majitelé Vojtěch Frič, Daniel Strejc). Pomothy vloží do obou projektů především marketingovou kampaň (například trailer na homepage portálu), jejíž hodnota se bude pohybovat okolo 10 milionů korun. ČSFD.cz s Krásnem spolupracovala již při crowdfoundingovém shánění peněz do rozpočtu.

Server ČSFD.cz měsíčně navštíví skoro 1,6 milionu reálných uživatelů, v drtivé většině cílovka českých filmových producentů. Premiéra Krásna (foto) je naplánována na 30. ledna 2014, Zakázané uvolnění bude uvedeno do kin 12. června téhož roku. Oba filmy půjdou na plátna kin v období s vysokým počtem českých premiér (například Něžné vlny, Tři bratři, 10 pravidel) nebo hollywoodských blockbusterů (X-Men: Budoucí minulost, Captain America: The Winter Soldier, The Amazing Spider-Man 2).