reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

V Česku se za pár týdnů objeví streamingový obr Spotify

08:52, 12. 11. 2013
Hudba Internet Aleš Borovan

Do Česka vstoupí Spotify, těžká váha na trhu hudebních streamingových služeb, která nabízí přístup k 20 milionům skladeb.

Podle zdrojů z hudebního průmyslu by česká mutace Spotify měla odstartovat na počátku roku 2014. V současné době probíhají jednání s pobočkou mobilního operátora Vodafone o možné spolupráci. V nabídce Spotify bude katalog skladeb od majors - Universal Music, Warner Music a Sony Music Entertainment - a od menších labelů nebo českých značek. Službu je možno spouštět na počítači nebo prostřednictvím mobilních telefonů (s operačními systémy Android a iOS). 

Spotify má v tuto chvíli okolo 24 milionů posluchačů, z toho přes šest milionů předplatitelů. Působí na 32 trzích po celém světě, mezi jinými v USA, Velké Británii, Německu, Francii a Polsku. Od startu v roce 2008 zaplatila držitelům práv přes 500 milionů dolarů.

Spotify následuje konkurenční službu Hudba Google Play, která v Česku začala fungovat od počátku letošního října. Měsíční předplatné v Hudba Google Play činí 149 korun měsíčně. Kromě toho jsou v na českém trhu přítomny i služby Deezer nebo Rara.com.