reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Mezi promotéry Lucie a Kabátu se rozhořel spor o cenu lístků

17:32, 13. 11. 2013
Koncerty Aleš Borovan

Dlouhodobá nevraživost mezi dvěma silnými promotéry, Robertem Porkertem (na fotce vpravo) a Radkem Havlíčkem (vlevo), propukla v otevřený spor. Kamenem úrazu se stala cena lístků na velkých českých koncertech.

Šéf Live Nation Robert Porkert je promotérem turné Lucie v roce 2014, Radek Havlíček v čele agentury Pink Panther zase připravuje velký koncert Kabátu v září 2014 na pražském Vypichu. Havlíčka se evidentně dotkla Porkertova poznámka v květnovém rozhovoru pro HN ohledně prvního velkého koncertu Kabátu na Vypichu v roce 2009. Podle Porkerta se tehdy Kabát "honil za rekordy", čemuž přizpůsobil "cenovou politiku" a "každý druhý lístek šlo získat  takřka zadarmo". Tím nepřímo zkritizoval příliš nízkou cenovou relaci vstupenek.

Cenová politika pro druhý koncert na Vypichu 2014  je ze strany Pink Panther nastavena obdobně jako u první akce. Havlíček proto nyní kontroval: "Jestli je ostuda, prodávat nejlevnější vstupenky za 399 korun, tak se touto cestou všem ekonomicky smýšlejícím pořadatelům omlouváme, že asi „kurvíme“ cenovou politiku. Kabát žije na severu Čech, a nejen tam je 399 korun za vstupenku na koncert ještě pořád hodně peněz. Ano, šlo by z toho jistě „vytřískat“ větší ekonomický profit, ale je to nutné?"

Zde porovnání cenových relací pražských koncertů Kabátu a Lucie v Praze v příštím roce:

  • Kabát, září 2014, open air Vypich: stání u pódia 599 Kč, stání v zadní části pódia 399 Kč, sezení na tribuně 799 Kč
  • Lucie, červen 2014, Kellnerova Aréna: Golden Circle (stání hned pod pódiem) 1290 Kč, stání 890 Kč, sezení 1. patro 990 Kč a 1290 Kč, sezení 4. patro 490 Kč