reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Německé produkce v Česku utratí za výrobu filmů a TV pořadů přes 400 milionů

13:36, 3. 11. 2016
Televize Film Aleš Borovan

Německé filmové a televizní společnosti pokračují v desetimilionových investicích do natáčení v České republice. Momentálně je v tuzemských lokacích a ateliérech roztočeno nebo těsně dokončeno sedm projektů německé provenience, zakázky na výkonnou produkci získaly české společnosti Wilma-Film (majitel Filip Hering) a Mia Film (Michal Pokorný, Zbyněk Pippal, Radko Janoušek).

Celkové útraty za tyto výroby na území České republiky by se měly pohybovat na úrovni 416 milionů korun. Jednotlivé projekty:

  • Tannbach II (Wilma-Film). Pokračování minisérie televize ZDF. Celkový rozpočet je v přepočtu 263 milionů korun, z čehož 128 milionů je kalkulováno na náklady v Česku. Na obrazovky se dostane na podzim 2017. Štáb a herci stráví většinu ze 75 natáčecích dní v Ústeckém kraji v obci Běsno. Točit se bude do ledna 2017.
  • Píseček (Wilma-Film). Televizní rodinné drama natáčené pro veřejnoprávní kanál ARD. Projekt zaměstnal ve štábu na 60 českých filmařů, točilo se v Králově Dvoře, v pražské Hostivaři, Buštěhradu, Davli a Dobřichovicích. Během dvouměsíčních příprav a 29 natáčecích dní u nás Němci utratili 44,5 milionu korun z celkového rozpočtu 77 milionů.
  • Kacířova nevěsta (Wilma-Film). Televize Sat.1, koprodukce rakouská ORF. V Česku se vyrábělo 25 dnů (konec v říjnu), točilo se v Jindřichově Hradci, na hradě Kost a především v okolí zámku Dolní Beřkovice. Z celkového rozpočtu 128 milionů korun na tuzemskou výrobu připadlo 48 milionů.
  • Nebe a peklo (Mia Film). Televize ZDF. Vyrábět se bude do 6. prosince. Během 50 natáčecích dnů zde filmaři utratí/utratili 103 milionů korun. Točí se například na Křivoklátě, v Kolíně, Kutné Hoře, na Zvíkově nebo v Dobříši.
  • Zmizelá (Mia Film). Čtyřdílná minisérie ARD. Na českých lokacích filmaři stráví 22 natáčecích dnů (točí se do 24. listopadu) a utratí 42 milionu korun.
  • Parta z koupaliště (Mia Film). ARD. Natáčelo se v okolí Doksan, v Králově Dvoře, Zubrnici, na Lužné nebo v Suchomastech s rozpočtem 34 milionů korun.
  • Léto v Praze (foto; Mia Film). ARD. Hraje Tomáš Hanák. Natáčení v Praze, útrata 16,5 milionu korun.