reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Tři sestry budou novou desku prodávat digitálně vlastními silami

11:21, 6. 3. 2013
Hudba Aleš Borovan

Komerčně úspěšná kapela Tři sestry dostala pod kontrolu další část byznysu s vlastními produkty. Nová deska, která vyjde na počátku května, bude v digitální podobě k dostání výhradně v sesterském internetovém obchodu Shopak.cz. "Novinku budeme digitální cestou prodávat o cca 30 až 40 procent levněji než fyzické CD," uvedl manažer a kapelník Tří sester Tomáš "Magor" Doležal.

Kupříkladu poslední regulérní řadovka Sester Lázničky z roku 2010 stojí na Shopak.cz 180 korun bez poštovného. V běžné kamenné distribuci je ještě dražší. Tři sestry by pak postupem času chtěli získat digitální práva na další své desky, které dříve vyšly u EMI Music.

Nahrávání novinky probíhá v těchto dnech ve studiu Sono. Způsob fyzického vydání a distribuce nové desky, jejíž pracovní název zní Líná hudba, holý neštěstí, je zatím v jednání. Na stole jsou dvě varianty: buď cédéčko vyjde v Magorově firmě Krakonošovo a kapela ho bude prodávat na koncertech, nebo dojde nějakým způsobem ke spolupráci s dosavadní mateřskou gramofirmou Tří sester EMI Music.

Pub rocková formace Tři sestry za svou kariéru vydala 15 řadových desek včetně dvou alb rarit. Celkem prodala přes 500 tisíc nosičů. Roční obchodní obrat kapely Borovan.cz odhaduje na 10 milionů korun, které z větší části plynou z koncertních příjmů.