reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Online zpravodajství Zdroj.cz se slučuje s Info.cz Křetínského a spol. Hráči dne

15:00, 14. 1. 2019

Zajímavý mediální/zpravodajský start-up Zdroj.cz, za kterým stojí Radim Ochvat (komunikace PPF) a Tomáš Jirsa (C&B Group), se slučuje s dalším internetovým zpravodajstvím Info.cz, které prostřednictvím Czech Media Invest ovládá trojice miliardářů Daniel Křetínský, Patrik Tkáč (oba dva foto) a Roman Korbačka. V současné době již web Zdroj.cz přepošle čtenáře na Info.cz.

Podle Jirsova vyjádření na Fb by měl vzniknout "společný podnik 50:50, kde se sloučí obě média, redakce a vše ostatní. Všichni influenceři Zdroj.cz se stanou kmenovými autory Info.cz, které dostane úplně novou tvář, a to zejména na sociálních sítích....Šéfredaktorem je Michal Půr, já budu vydavatelem." Novou vydavatelskou firmou se stane společnost Info.cz Online Media.

"Měli jsme v řadě ohledů podobnou strukturu čtenářů. Zároveň nám všem po zemětřesení na českém mediálním trhu z posledních let chybí jasně definované zpravodajské a názorové médium, které do veřejného prostoru vrátí kvalitní názorovou diskusi," uvedl Půr.

Možná je to škoda, Zdroj.cz vznikl jako inteligentně dělaná protiváha mainstreamovým médiím, které z velké části servírují čtenářům texty o bezvýznamných událostech a bez erudovaně vystavěného kontextu. Uvidíme dle dalšího směřování slučovaného média.