reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Výroba Ondříčkova historického filmu Zátopek vstupuje do hlavní fáze Hráči dne

20:03, 19. 8. 2019
Televize Film Aleš Borovan

Natáčení historického filmu Zátopek (foto) vstupuje od úterý 20. srpna do hlavní výrobní fáze. Točit se bude v Plzni i okolí Lipna, náročné scény dvou olympijských klání – londýnského a helsinského, s desítkami komparsistů vzniknou v Brně na stadionu Za Lužánkami. Natáčení bude trvat až do poloviny prosince.

Film věnovaný legendárnímu československému běžci a několikanásobnému olympijskému vítězi Emilovi Zátopkovi točí režisér David Ondříček podle scénáře, na kterém spolupracoval s Janem P. Muchowem a Alicí Nellis. "Životní příběh Emila Zátopka je pro mě obrovskou výzvou," uvedl Ondříček. "Je to téměř klasický příběh outsidera a v podstatě ne příliš talentovaného sportovce. Zároveň je to příběh člověka s ohromnou vůlí a touhou vyhrávat, zarputilého a nezlomného, který se stal legendou. Osamělého, přemýšlivého běžce a zároveň veselého mluvky, který touží po obdivu. Atleta s obrovskou touhou porazit své soupeře a pak jim láskyplně věnovat zlatou medaili."

V hlavní roli se objeví Václav Neužil ml. Film vzniká v produkci Davida Ondříčka a Kryštofa Muchy ve společnosti Lucky Man Films, koproducentem je Česká televize, Z Films a Barrandov Studio, slovenským koproducentem je Azyl Productions. Premiéra je naplánována na srpen 2020.