reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

ČT konečně uvede film o Emanuelovi Moravcovi, produkoval jej Vítězslav Jandák ml. Hráči dne

17:59, 21. 4. 2020
Televize Aleš Borovan

Po dlouhých letech vývoje a výroby se na obrazovky České televize konečně dostane dvoudílný film Anatomie zrady - Emanuel Moravec (foto) režiséra Bisera A. Arichteva s Mariánem Labudou mladším v hlavní roli. ČT1 válečné drama uvede v premiéře v neděli 26. dubna a 3. května. Hlavní postavou filmu je historická postava Emanuela Moravce, legionáře, novináře, vojáka, za První republiky vlastence, který však za protektorátu patřil k nejaktivnějším představitelům české kolaborace s nacistickým okupačním režimem.

Syny Emanuela Moravce si zahráli Filip Březina a Oskar Hes, jeho třetí manželku Dana Droppová. Němce K. H. Franka a Reinharda Heydricha ztvárnili André Hennicke a Detlef Bothe, který si zastupujícího říšského protektora zahrál již po třetí. Ve vedlejších rolí diváci uvidí Vladimíra Polívku, Ondřeje Vetchého, Viktora Preisse, Pavla Kříže nebo Jiřího Vyorálka.

Příprava snímku zabrala čtyři roky. Natáčelo se na více než čtyřiceti místech v České republice i v Německu. Scénář Lucie a Josef Konášovi, producent Vítězslav Jandák ml. (syn známého politika ČSSD) - Rolling media, výkonný producent ČT Jiří Vlach, kreativní producentka ČT Alena Müllerová.