reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Premiéra Ondříčkova filmu Zátopek se odkládá na rok 2021 Hráči dne

14:21, 27. 5. 2020
Film Aleš Borovan

Škoda. Premiéra jednoho z nejočekávanějších českých filmů letošního roku, historického snímku Zátopek, se odkládá na rok 2021. Producenti a distributor filmu se vzhledem k dopadům pandemie čínského koronaviru shodli, že distribuční premiéru, původně plánovanou na 13. srpna 2020, odloží na léto 2021. V Česku by měl být poprvé uveden na 55. ročníku MFF Karlovy Vary (2021), tak jak bylo původně plánováno.

"Pečlivě jsme zvažovali, jak vzhledem ke změněné situaci uvést náš film do kin. Jeho přípravám i natáčení jsme věnovali mnoho úsilí a je pro nás důležité, aby nám nasazení do kin umožnilo oslovit co nejširší publikum. Věříme, že termín premiéry v příštím roce bude, i v souvislosti s konáním LOH v Tokiu, nejvhodnější," uvedl režisér a producent David Ondříček (vpravo). Je to risk - s prodlužujícím se odstupem se zvyšuje pravděpodobnost potenciálního leaku na sítě nebo změny vytíženosti zúčastněných tvůrců a herců, což by se zase mělo dopad na promotion.

Film s Václavem Neužilem ml. v hlavní roli (vlevo) produkuje Ondříček a Kryštof Mucha ve společnosti Lucky Man Films, koproducentem projektu jsou Česká televize, Azyl Production (SK), Z Films, Accolade, Alef Nula, Sebre, innogy, T-Mobile, Barrandov Studio. Partnery filmu jsou ministerstvo obrany, ČEPS, Kofola, Plzeňský Prazdroj, J&T Banka.