reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Time Warner o krok blíže k převzetí televize Nova

12:37, 17. 5. 2013
Televize Aleš Borovan

Žádost Time Warner o souhlas Evropské komise s možným převzetím bermudské skupiny CME (televize Nova) si zatím úspěšně klestí cestu bruselským byrokratickým molochem.

Generální ředitelství pro hospodářskou soutěž před několika dny konstatovalo, že transakce spočívající v převzetí výhradní kontroly Time Warner nad CME "nezvýší obavy o hospodářskou soutěž". Obě strany zamýšlené transakce se podle úředníků EU nachází na odlišných úrovních audiovizuálního řetězce. TW je hlavně producentem zábavního obsahu, kdežto CME se převážně zabývá vysíláním a distribucí audiovizuálního obsahu.

Světový zábavní obr nyní čeká na stanovisko celé Evropské komise, předběžný deadline na vydání rozhodnutí byl stanoven na 17. června. Time Warner nyní vlastní 49,9 procenta CME.

Původní dohoda mezi TW a spolumajitelem CME Ronaldem Lauderem, týkající se opce Time Warner, měla skončit 18. května. V souvislosti s nedávným úpisem nových akcií byla prodloužena až do 30. června, s tím, ze může být písemně vypovězena mezi 18. květnem a 30. červnem. TW se za určitých podmínek zavázal k upsání akcí typu B v objemu 200 milionů dolarů. Firma zároveň veřejně upsala akcie typu A v objemu skoro 150 milionů dolarů.