reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Duo Jan a Zdeněk Svěráci dotočilo nový film Betlémské světlo Hráči dne

18:06, 20. 5. 2021

Režisér a producent Jan Svěrák (foto) dokončil natáčení nového celovečerního filmu Betlémské světlo. To odstartovalo na přelomu března a dubna, poslední klapka padla ve Stráži nad Nežárkou. V hlavních rolích diváci uvidí Zdeňka Svěráka, Danielu Kolářovou, Terezu Rambu, Vojtěcha Kotka či Vladimíra Javorského. "Přesto, že jsme točili v náročných podmínkách covidové doby, všechno nám překvapivě vycházelo," uvedl Jan Svěrák. "Táta hrál hlavní filmovou roli po dlouhých patnácti letech a byla radost se na něho od kamery dívat."

Scénář snímku vychází z knižních bestsellerů Povídky a Nové Povídky Zdeňka Svěráka jako příběh o spisovateli, jemuž do běžného života vstupují postavy z vlastních povídek. "Hraju spisovatele Šejnohu, který jako by mi z oka vypadl. Je jen o něco komičtější," doplnil autor předlohy Zdeněk Svěrák.

Celkový rozpočet Betlémského světla je téměř 40 milionů korun. Z toho filmový fond přisypal 7 milionů. Koproducentem je Česká televize. Do kin by se měla komedie o hledání životní harmonie dostat v dubnu 2022. Distribuce Bioscop/AQS.