reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Cíglerův holding Solitea kupuje Mainstream Technologies Hráči dne

09:18, 20. 7. 2021
IT Aleš Borovan

Brněnský holding Solitea (výrobce účetních a podnikových informačních systémů pro komerční segment, státní organizace atd.) multimilionáře Martina Cíglera (foto) pokračuje v dlouholetém akvizičním programu na českém trhu. V těchto dnech získala 100 procentní podíl ve společnosti Mainstream Technologies (MT) a její mateřské firmě Powerstream. Objem transakce jsou vyšší stovky milionů.

Portfolio služeb MT zahrnuje poradenství pro komunikaci a spolupráci, pomoc s digitální transformací a adopcí nebo návrhy a realizace hybridní cloudové infrastruktury. Obrat společnosti letos atakuje hranici 300 milionů korun. Pro Soliteu jde v pořadí již o sedmou akvizici významného partnera Microsoftu.

"Microsoft je pro nás v současnosti nejvýznamnějším partnerem v segmentu řešení pro velké společnosti. Máme ambice stát se lídrem cloudové transformace na českém trhu a zároveň se chceme stále více zapojovat do realizací mezinárodních projektů. Naším cílem je zaujmout pozici vedoucího hráče i v oblasti ucelených řešení pro ochranu, vizualizaci a správu IT bezpečnosti," komentoval Cígler. Současný výkonný management Mainstream Technologies bude společnost řídit i nadále a nemění se ani obor činnosti organizace.

Cígler ve firmě Solitea drží 20 procent, téměř 73 procent ovládá Sandberg Capital. Solitea zaměstnává přes 1000 zaměstnanců ze sedmi zemí světa a v rámci evropského regionu obsluhuje přes 260 tisíc zákazníků v 15 zemích. V uplynulých letech akvírovala řadu firem jako Altus software, Aquasoft, Axiom, Clever Decision, D3Soft, Dotykačka, Dynamica, GEMMA Systems nebo Smart software. V letošním roce holding očekává výnosy přesahující 2,5 miliardy korun.