reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Česká televize pošle od ledna na obrazovku šest nových seriálů

20:38, 9. 12. 2021

Pořádná dávka premiérových seriálů a minisérií čeká od Nového roku diváky České televize. Také řada premiérových dokumentů (Karel, Nová šichta atd.) i druhá řada cooking show Peče celá země. ČT divákům nabídne rovněž svůj první webový seriál.

Tři seriálové novinky Kavčí hory nasadí již na počátku ledna 2022. Devadesátky (foto) Petra Bebjaka se inspirují vyšetřováním reálných klíčových případů první poloviny devadesátých let. V hlavních rolích se objeví Martin Finger, Ondřej Sokol nebo Kryštof Bartoš. Komediální seriál Špunti na cestě (režie Jiří Chlumský) přinese příběh "podivných členů jedné normální rodiny a její poněkud nepovedené dovolené. Hrou osudu a několika nedorozuměními se tři generace ocitnou v upraveném obytném autobusu a projedou s ním půl republiky". V seriálu se objeví například Miroslav Donutil, Jiří Langmajer, Tatiana Dyková, David Novotný nebo Anna Polívková.

Dvanáctidílná krimi série režiséra Radima Špačka Stíny v mlze se odehrává v Ostravě a okolí, dvojici kriminalistů ztvární Petra Špalková a Jiří Vyorálek. Titul vznikl v kreativní producentské skupině Kateřiny Ondřejkové. "Umožníme divákovi blíže poznat, kdo jsou ti, jejichž prací je pátrat po vrazích. Co dělají, když nejsou v práci a jak se tahle, nejen časově, ale především psychicky náročná práce dá skloubit s běžným životem," láká Ondřejková.

Novinky hrané tvorby rozšíří postupně také minisérie Jiřího Svobody Vražedné stínyOndřejem Vetchým v roli poručíka Alana Kreinera a Podezření scenáristy Štěpána HulíkaKlárou Melíškovou jako zdravotní sestrou Hanou Kučerovou. Dalším novým pořadem ČT bude UltimátumJánem Koleníkem a Ester Geislerovou v hlavních rolích.

ČT bude v nové programové sezoně rozvíjet i tvorbu ryze internetových pořadů. Uživatelům iVysílání nabídne kupříkladu premiéru seriálu TBH o "hledání hranic v bolestném světě dospívání a manipulativních sociálních sítí". TBH je vítězem kategorie web seriál letošního ročníku festivalu Serial Killer.