reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Písničkář Xindl X na podzim vyjede na turné a připravuje nové studiové album Hráči dne

21:16, 22. 4. 2023
Hudba Koncerty Aleš Borovan

Populární zpěvák a písničkář Xindl X (foto), vlastním jménem Ondřej Ládek, posílá na trh nový song Smíšený pocity (ve spolupráci s producentem Filipem Vlčkem) jako předzvěst připravovaného alba. Novinku pak představí na na turné napříč republikou. Xindl X zamíří na konci září do Prahy, během listopadu pak zahraje v Brně, Plzni, Mladé Boleslavi, Krnově a celou tour zakončí ve Vysokém Mýtě.

"Co se skládání týče, byl jsem vždycky spíš vlk samotář, co si doma sám s kytarou písničku vypiplává, dokud není hotový text, hudba i forma, a teprve potom k tomu pustí ostatní muzikanty. Ale teď po dvou letech izolace od lidí jsem dostal chuť tvořit něco s někým dohromady," uvedl Xindl X.

Spolu se songwriterem Jendou Vávrou si vytipoval několik muzikantů a společně se pustili do nahrávání. "Začali jsme se zavírat do zkušeben a studií. Nesnažili jsme se napsat hit, něco, co zní jako Xindl. Prostě jsme si nedávali žádná omezení. Jen jsme zkoušeli napsat něco, co nás bude bavit," dodává zpěvák s tím, že výsledkem je přes dvacet písní napříč všemi možnými žánry, od metalu, přes latino - pop až po hip-hop.