Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Media Master se stěhuje na Barrandov

23:57, 27. 11. 2012

Mediazastupitelství Media Master (MM), které prodává reklamu České televize nebo Českého rozhlasu (ČRo), mění adresu. Podle informací borovan.cz by se v těchto dnech mělo přestěhovat z pražské Lazarské ulice do budovy Paláce zábavy (na fotce) televize TV Barrandov. "Dvě zeštíhlené firmy se do paláce vejdou," potvrdil informaci borovan.cz ředitel MM Ivan Hyžák.

Stěhování MM tak podporuje spekulace ohledně ovládání firmy mediálním magnátem Jaromírem Soukupem. Ten se v září dohodl s miliardářem Tomášem Chrenkem o nákupu televize Barrandov. Dosud však nedošlo k převodu akcií Barrandov Televizní Studio. Dlouhou dobu se mělo za to, že Media Master ovládá Chrenek prostřednictvím novozélandské firmy NZ Media Group.

Pro MM letos nastaly krušné časy. Kvůli změně zákonů o televizním vysílání na ní v letošním roce dopadá výrazný propad příjmu z prodeje televizní inzerce – v návrhu rozpočtu ČT na rok 2012 se počítá jen s 65 miliony korun, zatímco v loňském roce to bylo kolem 320 milionů . „Očekávám prodej na úrovni 30 až 40 procent roku 2011,“ doplnil Hyžák. Pro MM je kontrakt s ČT zásadní. Ještě v roce 2009 vytvářel 87 procent všech výnosů firmy. Dlouhodobá nespokojenost s MM panuje v ČRo.

Podle výroční zprávy MM v roce 2011 dosáhla tržeb ve výši 201 milionů korun (meziroční pokles o 16 milionů) a ztráty šest milionů korun (v roce 2010 zisk 7,6 milionu)