reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

E-shop miliardáře Zavorala Alza.cz má problémy s výdejem objednávek Hráči dne

09:58, 22. 5. 2018

Nepříjemný průšvih pro největší český e-shop Alza.cz. Internetový obchod miliardáře Aleše Zavorala má momentálně problémy s výdejem objednávek. Podle webu Alzy "dočasně není možné vyzvedávat již zadané objednávky". Problémy trvají od včerejšího dne. Zatím není jisté, jak dlouho ono "dočasně" bude trvat. "Můžeme potvrdit, že společnost Alza zaznamenala technický problém v interním systému, který způsobil výpadek. Zákazníkům doporučujeme vyčkat na potvrzující SMS, kdy si mohou zboží vyzvednout. Předpokládáme, že v odpoledních hodinách budou systémy nabíhat zpět do standardního v provozu," uvedla tisková mluvčí Alzy Patricie Šedivá.

Aktualizace z Alzy 22. května 21:00: "Všechny systémy Alza.cz jsou již funkční a v plném provozu, logistická centra odbavují objednávky zákazníků. Výpadek se týkal pouze interního informačního systému Alzy, web i mobilní aplikace byly po celou dobu v provozu a zákazníci tak mohli objednávat. Objednané zboží si mohou zákazníci vyzvedávat ihned po obdržení informačních SMS zpráv."

Podle předběžných výsledků provozní firma Alza.cz v roce 2017 utržila téměř 21 miliard korun bez DPH. Meziroční růst se pohyboval na úrovni 20,7 procenta. Čistý profit y se měl pohybovat někde okolo 770 milionů korun.