reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Režisérka Solčanská má za sebou třetinu natáčení nové pohádky Zakletá jeskyně Hráči dne

08:37, 16. 4. 2021
Televize Film Aleš Borovan

Režisérka Mariana Csengel Solčanská (Únos, Sviňa, Láska na vlásku) roztočila novou pohádku Zakletá jeskyně (foto). Natáčení filmu je naplánované na 32 dní v průběhu různých ročních období. Zimní část již proběhla, a to v oblíbených filmařských lokacích - na Slovensku v Jánošíkových dierách u Terchové, v okolí Súľovských vrchů a v malebném skanzenu ve Vychylovce, na Moravě filmaři využili romantické kulisy gotického hradu Pernštejn.

Na filmový štáb čekají další lokace - například Demänovské jeskyně a hrad Křivoklát. "Máme za sebou přibližně třetinu natáčení, začali jsme ještě v třeskuté zimě, protože jsme potřebovali mít v záběrech sníh. Aktuálně pokračujeme v  přípravách na jarní natáčení na Slovensku i v Čechách," uvedla Csengel Solčanská.

V ústředních rolích si zahrají Marek Igonda, Táňa Pauhofová, Karel Dobrý, Martina Zábranská, Ondřej Kraus, Dominick Benedikt, Petra Dubayová, Jan Dolanský, Zuzana Stivínová, Václav Kopta či známý srbský herec Predrag Bjelac.

Zakletá jeskyně vzniká v produkci společností Attack Film a Flamesite. Koproducenty jsou Rozhlas a televízia Slovenska a FilmWorx Studios, hlavním partnerem filmu je TV Nova. Vývoj a výrobu finančně podpořil Audiovizuálny fond Slovenské republiky. Film do českých kin uvede Cinemart, premiéra je naplánována na rok 2022.